Cum sa creezi o pagina pentru firma ta pe Facebook?

M-am hotarat sa scriu acest articol in urma numarului imens de pagini pentru firme create total gresit, si anume ca si pagini personale. Asa cum in realitate ai persoana fizica si persoana juridica, si pe Facebook ai pagini personale si pagini pentru firme(sau artist sau organizatie sau orice altceva). E total gresit sa folosesti o pagina personala pentru promovarea imaginii firmei pe Facebook din mai multe motive:

  • NU poti sa fi prieten cu pantoful Nike, dar poti fi fan Nike, logic nu?
  • Daca folosesti un cont personal va trebui sa dai accept la toate friends requests, pe cand folosind o pagina conceputa special pentru firme cei interesati au un buton de Like si apar automat in lista de fani
  • Paginile pentru firme sunt concepute special pentru a putea afisa orar/site web/etc intr-un mod usor accesibil vizitatorilor
  • Paginile pentru firme pot fi promovate free(via Sugest) sau pe bani
  • Paginile pentru firme ofera statistici referitoare la numarul de vizitatori etc

Marea problema deriva din faptul ca pentru a avea o pagina de prezentare pentru firma trebuie sa ai un cont personal de Facebook. Mare tampenie. Din aceasta cauza multi oameni care doresc sa faca un cont pentru firma seteaza din greseala tot un cont personal fara sa isi dea seama.

Vorba multa saracia omului, asa ca sa trecem la treaba:

  1. trebuie sa aveti un cont pe facebook si sa fiti logat
  2. dati click pe http://www.facebook.com/pages/create.php
  3. din lista prezentata selectati categoria la care va incadrati cel mai bine(local business daca aveti un magazin sau un salon unde vindeti ceva, brand pentru a promova un anumit produs, etc)
  4. completati campurile necesare, bifati casuta “I agree to bla bla” si apasati butonul “Get Started”.

Acum puteti sa uploadati o poza (logo), sa sugerati pagina nou creata prietenilor si multe alte lucruri pe care le veti descoperi si singuri.
Welcome to Facebook!

PS.

Marius

Salut! Te-as ruga daca vrei sa ma lamuresti cum pot pune unui cont facebook nume de activitate.Vad multe cu nume gen:”medieri, inmatriculari…etc”.Iti multumesc mult!

Bobi

Salutare. incerc de ceva vreme sa-mi pun adresa dupa ce mi-am creat evident pagina pt firma si cand spun adresa adica sa-mi arate pe harta. Cineva mi-a spus du drop-pin ul dar de unde sa-l iau 😀 ???
Multumesc mult.

Bogdan

SALUT,

Incerc sa creez o pagina de facebook pentru firma si dupa ce intru pe link-ul scris de tine aici, imi spune ca “nu sunt eligibil sa ma inscriu pe facebook”. Poti sa imi spui cum ar trebui sa procedez in acest caz?

Multumesc anticipat.

Octavian

Salut Bogdan,

Doua lucruri imi vin momentan in minte:
– esti conectat (login) la Facebook cu user-ul tau personal?
– poate adresa de email care incerci sa o folosesti e deja inregistrata in baza de date de la facebook

Octavian

Nu inteleg la ce te referi prin “check in”. Ca sa poti administra pagina nou creata, in partea dreapta sus, langa “Home”(probabil “Acasa” daca folosesti FB in limba romana), se afla o sageata, dai click pe ea si selectezi “Use facebook as”. Sper ca asta era problema.

silvia

si in care moment apare nevoia de a avea deja un cont pe facebook ca am incercat la pagina unde ai zis tu, insa nu m-am ales decat tot cu un cont personal..si o alta intrebare…contul personal ramane identic dak creezi contul acesta pt firma? astept raspuns, Multumesc

Your email address will not be published. Required fields are marked *